Zapojení elektroměru s výstupem S0 k Loxone

Měření spotřeby elektřiny, plynu a vody
Post Reply
Pigom
Posts: 3
Joined: Sun 18. Sep 2016 7:59:20

Zapojení elektroměru s výstupem S0 k Loxone

Post by Pigom » Mon 14. Nov 2016 10:40:21

Poradil by mi někdo jak zapojit elektroměr s výstupem S0 k Loxone. Koupil jsem 3 fázový elektroměr EDIN 372L.

Impulsní výstup

konstanta výstupu 800 imp./kWh
Napětí 12-17V DC
Proud 27mA
Maximální délka vodiče 20 m
Šířka pulsu 40 ms
Svorky číslo 9 (+), 8 (-)
Maximální hodnoty
Napětí 24 V DC
Proud 30 mA

Podle návodu na loxone stránkách jsem zapojil výstup S0 k digitálnímu vstupu a stáhl konfigurační soubor do loxone. Nicméně loxone nedetekuje spotřebu. Na svorku 9 elektroměru jsem přivedl + 24V z miniserveru a na svorku 8 jsem zapojil digitální vstup. Nastavil v loxone parametr 40 ms a počet impulsů 800 /kWh.

Když propojím digitální vstup ručně tak loxone detekuje spotřebu jak má, proto si nejsem jistý zapojením výstupu S0 k loxone.

pa.v.el
Posts: 1
Joined: Wed 23. Nov 2016 14:55:40

Re: Zapojení elektroměru s výstupem S0 k Loxone

Post by pa.v.el » Fri 25. Nov 2016 18:38:19

Ahoj,
S0 mi funguje takto:
Snímek obrazovky 2016-11-25 v 18.31.12.png
Snímek obrazovky 2016-11-25 v 18.31.12.png (106.03 KiB) Viewed 2686 times
použil jsem funkční blok čítač->měření spotřeby
Jakou máš za el. zátěž? Mě ve vizualizaci taky nechtěl moc ukazovat, až když jsem vyměnil LED žárovku za klasickou 100W, tak začal ukazovat a to mám 1600 impulsů..

P.

Pigom
Posts: 3
Joined: Sun 18. Sep 2016 7:59:20

Re: Zapojení elektroměru s výstupem S0 k Loxone

Post by Pigom » Wed 30. Nov 2016 6:29:04

Díky za pomoc funkční blok měření energie jsem též použil ale nic nenačítal i když jsem měl velkou zátěž od el. kotle.
Abych pravdu řekl týden jsem se na to vykašlal a pak znovu zapojil a najednou se to rozběhlo a asi několik dní maká.
Spíš jsem hledal elektrický schéma zapojení elektroměru a loxone a to jsem nemohl nikde najít. Všude se píše výstup S0 zapojit na digitální vstup.
Jenže když to nefunguje tak člověk hledá chybu i tam kde není. Měl jsem podezření i na vadný elektroměr, ale nakonec vyřešeno a vše OK.

rychtář
Posts: 2
Joined: Wed 27. Dec 2017 7:57:23

Re: Zapojení elektroměru s výstupem S0 k Loxone

Post by rychtář » Fri 05. Jan 2018 10:10:08

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli Vám funguje měření spotřeby přes vstup na miniserveru nebo používáte DI extension. Díky

linox
Posts: 7
Joined: Thu 15. Sep 2016 21:08:18

Re: Zapojení elektroměru s výstupem S0 k Loxone

Post by linox » Wed 21. Mar 2018 17:43:30

používám k tomu digitální vstup extensionu, ale není nastaven jako čítač frekvence, takže to bude fungovat i na digitálním vstupu loxone...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest